Ingredienser (en ugnsfast form behövs)
- 4 små äpplen/3 stora
- 2 tsk kanel
- 3 msk socker
- 2 dl havregryn
- 1 dl mjöl
- 100 g smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C
- Skala, kärna ur och skiva äpplena.
- Smält 2/3 av smöret i en kastrull eller i micron.
- Blanda havregryn, mjöl, 2 msk socker, hälften av kanelen och det smälta smöret i en bunke.
- Lägg lite av mjölblandningen i botten av den ugnsfasta formen.
- Lägg över ett lager med äppelskivor, fortsätt tills blandningen är slut.
- Hyvla resten av smöret till tunna skivor och lägg över blandningen och äppelskivorna tillsammans med resten av sockret och kanelen.
- Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.
Tidsåtgång
Cirka 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
men akta dig för spöken under sängen!