Translate

11 okt. 2010

Mömma



Ingredienser (en ugnsfast form behövs)
  • 4 små äpplen/3 stora
  • 2 tsk kanel
  • 3 msk socker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 100 g smör

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
  3. Smält 2/3 av smöret i en kastrull eller i micron.
  4. Blanda havregryn, mjöl, 2 msk socker, hälften av kanelen och det smälta smöret i en bunke.
  5. Lägg lite av mjölblandningen i botten av den ugnsfasta formen.
  6. Lägg över ett lager med äppelskivor, fortsätt tills blandningen är slut.
  7. Hyvla resten av smöret till tunna skivor och lägg över blandningen och äppelskivorna tillsammans med resten av sockret och kanelen.
  8. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

Cirka 25 minuter.

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljvisp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

men akta dig för spöken under sängen!