Translate

9 juli 2013




Värmen kom och jag har gått tusen mil vilket jag verkligen behövde.
Men att gå runt och vara röd och blank är inte så gott.
Fick dock lite färg i helgen då jag andadeshavsluft, grillade och badade. (?!)

Jag har låtit sängen omfamna mig i ett par dagar nu för att försöka
göra mig av med ett par ihärdiga krämpor, men att jag tog
mig ut var härligt och helt klart den bästa medicinen!




Mötte syster. Hon var på jakt efter en fräck CD och jag blidde med.
Vi landade bland annat på Råkk & Rålls som helt klart är himmelriket.


Vi kan det där med att omfamna värmen.


Kvällarnas utsikt

Den där ölen alltså...





Naanbröd


Ingredienser:

  • 1 pkt torrjäst eller ett paket vanlig jäst, 50 gram
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 tsk honung eller socker
  • 1 ägg
  • Att garnera det nybakta naanbrödet med: smält smör och pressad vitlök, sesamfrön och/eller hackad persilja


Tillagning:

  1. Blanda ut torrjäst med några dl mjöl och tillsätt fingervarmt vatten i en bunke. Rör om. Använder du färsk jäst så smular du ner den i bunken utan mjöl och rör ut i fingervarmt vatten.
  2. Tillsätt nästan allt mjöl (spara ca 2 dl), salt, olja, ägg, honung eller socker och knåda ihop till en mjuk och smidig deg. Tillsätt ev. extra mjöl mot slutet så degen släpper från kanterna.
  3. Låt degen till naan-bröden jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter till en timme).
  4. Stjälp upp degen till naan-bröden på bakbord och dela till 8 delar. Knåda varje bit någon halv minut och rulla ihop varje degbit till en bulle.
  5. Kavla eller platta ut bullarna till 3-4 mm tjocka tjocka rundlar ca 15-20 cm i diameter.
  6. Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan-bröden om du gräddar i stekpanna.
  7. Värm en stekpanna på max värme eller sätt på ugnen på 250 grader.
  8. Baka bröden i ca 3-4 minuter på varje sida i stekpanna.
  9. Gräddar du bröden i ugn så lägg fördela dem på bakplåtspapper (3-4 på varje papper). Värm bakplåtar och för över dem med hjälp av bakplåtspappret och grädda naan-bröden i 5-8 minuter i mitten av ugnen.
  10. Alternativt kan man också grilla dem på grillgaller några minuter på varje sida.
  11. Vid servering så kan du pensla bröden med smält smör samt strö över lite salt - gärna gourmetsalt - flingsalt. Gott är att ha i lite pressad vitlök i smöret. Då blir det vitlöksnaan. Vidare kan man strö över rostade sesamfrön över bröden samt hackade örter som persilja.
  12. Servera naan-bröden nybakta på tallrik, bricka eller i brödkorg.

Jag såg till att hiva i gurkmeja, sesamfrön och koriander. Jag bytte också ut ca 1/4 av vetemjölet till fullkorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

men akta dig för spöken under sängen!